Secții

Spitalul Novogyn are un profil de obstetrică – ginecologie fiind structurat pe necesităţile acestei specialităţi.
Astfel în cadrul spitalului sunt prezente: Recepţia cu punct de recoltare a analizelor medicale, Ambulatorul de specialitate, Secţia obstetrică – ginecologie, Blocul operator, Secţia ginecologie, Secţia ATI, Secţia neonatologie.

Ambultoriul este situat la parterul clinicii fiind prevăzut cu o zonă de recepție spațioasă și primitoare pentru paciente, precum și cu o încăpere distinctă pentru recoltarea probelor biologice.

Pentru a fi mereu la dispoziția pacientului, dispunem de patru cabinete, dintre care două sunt dotate cu ecografe ultraperformante Voluson E8 de ultima generatie, respectiv Voluson 730 Expert, la care se pot efectua cu acuratețe ecografii morfologice, precum și ecografie vaginală 2D, ecografie 3D, 4D, Doppler. Celelalte cabinete sunt destinate investigării colului (videocolposcopie), cardiotocografiei, tratamentul sterilității (inseminare), diatermocoagulare.

Tot în sistem ambulator, clinica dispune de o sală pentru mici intervenții (întrerupere de sarcină la cerere, biopsie cervicală sau endometrială, culdocenteza), cu salon aferent pentru spitalizarea de zi.

În cadrul ambulatorului, se efectuează recoltări de sânge pentru diverse analize, inclusiv Dublu sau Triplu Test, chiar și cel mai modern test screening genetic prenatal – Nifty, Clinica Novogyn având contracte de colaborare cu diferite laboratoare din Cluj-Napoca

Spitalul Privat de Obstetrică-Ginecologie Novogyn din Cluj-Napoca, s-a construit din dorința de a ajuta femeia să nască fără durere, dar mai mult de atât din dorința medicilor ca viitoarele mămici să beneficieze de condiții cât mai moderne atunci când se află într-un moment important din viața lor!  Este foarte important pentru noi să cunoaștem istoricul medical al pacientelor care aleg serviciile medicale ale Clinicii Novogyn. Vorbind de obstetrică, adică despre evoluția sarcinii unei femei și ulterior despre naștere, istoricul este cu atât mai important cu cât putem anticipa problemele care pot apărea la naștere, probleme care pot pune viața mamei sau a bebelușului în pericol!

Secţia obstetrică cuprinde blocul de naștere format din:

 • salon pretravaliu;
 • sala de nașteri;
 • salon posttravaliu;

Acestea sunt echipate cu mese de naștere speciale și cu mese de reanimare a nou-născutului, cardiotocograf, sursă de oxigen;

Saloanele de lăuze sunt cu unul sau două paturi electrice organizate în sistem „rooming in”.

Fiecare salon este dotat cu:

 • frigider;
 • TV;
 • internet wireless;
 • grup sanitar propriu;
 • instalații de aer condiționat;
 • sistem de apelare asistență în caz de urgență;
 • masă pentru baia și îngrijirea noului-născut.

Mobilierul saloanelor este unul prietenos, aspectul fiind al unei camere de hotel de lux.

La Novogyn, pacienta dispune de un cadru intim, de confort, siguranță și competență medicală, toate ridicate la standardele spitalelor de obstetrică-ginecologie din țările dezvoltate!

Deoarece în Clinica Novogyn nu există o secție pentru prematuri, nașterile sunt posibile după 36 de săptămâni de sarcină!

Ginecologia este o specialitate care se ocupă cu bolile sistemului reproductiv feminin (uter, vagin, ovare). Spitalul privat de obstetrică-ginecologie Novogyn pune la dispoziția pacientelor o paletă largă de investigații diagnostice în specialitatea ginecologie: analize de laborator, ecografie endovaginala si abdominala, colposcopie. Examenul citologic vaginal este examenul de bază în screeningul cancerului de col, unul dintre cel mai frecvent cancer din rândul populației feminine.

De altfel, secția de ginecologie este destinată pacientelor operate, cuprinzând saloane cu unu sau două paturi, fiecare cu grup sanitar propriu.

Consultația și ecografia ginecologică. Când e bine să le faci?

Consultația ginecologică este un pas obligatoriu în existența femeii. Vizita la medicul ginecolog va însemna, în general, un examen al pelvisului, recoltarea pentru testul Babes-Papanicolau și analiza secreției, acolo unde este cazul.

Consultația, respectiv ecografia ginecologică se recomandă a fi efectuate cel puțin o dată pe an sau de câte ori apar situații neplăcute – sângerări menstruale anormale, sângerări intermenstruale sau după contact sexual, absența menstruatiei, secreții vaginale neplăcute însoțite de disconfort local, dureri pelvi-abdominale etc. Echipa medicală a Clincii Novogyn dorește să vă aducă la cunoștință că este greșită ideea de a merge la ginecolog doar atunci când apar simptomele unei îmbolnăviri sau când apare o sarcină. Examenul medical periodic poate descoperi din timp diverse situații anormale.

Blocul operator din cadrul Spitalului Privat Novogyn este dotat cu două mese de operații la standarde moderne și cu toată aparatura necesară efectuării unei largi palete de operații, precum și efectuarea operațiilor miniminvazive (laparoscopie, histerectomie). De asemenea, în cadrul blocului operator se află și compartimentul de sterilizare.

Blocul operator este compus din:

 • salon preanestezie;
 • sala de operație;
 • salon „trezire” postanestezie.
OBSTETRICĂ:

Echipa de anestezie a Clinicii Novogyn are ca obiectiv principal îndepărtarea necunoscutului și a durerii, în condiții de maximă siguranță pentru tine și copilul tău. Examenul preanestezic este conceput tocmai pentru a face cunoștință cu practica anestezică a spitalului, informarea asupra opțiunilor anestezice posibile și a modului de desfășurare a tehnicii anestezice propriu-zise. Îți explicăm și îți răspundem pe larg la toate întrebările astfel încât să treci cu încredere și curaj peste această experiență.

Pentru confortul și mai ales siguranța dumneavoastră, în spital există în permanență un medic anestezist cu calificare înaltă, cu experiență în domeniul obstetrical, domeniu special, cu provocări și particularități deosebite. În perioda imediat postpartum veți fi atent supravegheată de personalul din Terapie Intensivă / Postoperator care vă va ajuta să depașiți fără durere și cu maxim de confort acest interval. Deoarece fiecare intervenție chirurgicală, în funcție de complexitate, necesită o anumită tehnică de anestezice, echipa de anestezie adaptatează dupa caz tipul de anestezie. Practicăm diferite tipuri de anestezie (de la anestezie generală, anestezie spinală, anestezie epidurală până la cea combinată, cu durată de acțiune de la minute la ore). Spitalul este aprovizionat cu medicamente al căror efect este rapid reversibil, astfel încât recuperarea din anestezie poate fi mai rapidă, cu efecte reziduale mai reduse, mobilizare mai precoce și eventual externare mai rapidă.

GINECOLOGIE:

Fiecare intervenție chirurgicală, în funcție de complexitate necesită o anumită tehnică de anestezice. De aceea echipa de anestezie adaptateaza dupa caz tipul de anestezie. Practicam diferite tipuri de anestezie. În perioada postoperatorie există o atenție deosebită pentru combaterea durerii sau a oricărui alt disconfort apărut.

Această secție este dotată conform prevederilor Organizației Mondiale a Sănătății, cuprinzând saloane special dotate cu paturi multifuncționale și aparaturi ce permit monitorizarea complexă a pacientelor.

Camera de supraveghere ATI este separată de salonul de terapie intensivă printr-un perete vitrat, care permite contactul vizual și o monitorizare permanentă a pacientelor operate de către medici și asistente.

Neonatologia se referă la îngrijirea și protejarea pentru menținerea în viață a nou-născutului. O dată ce bebelușul a sosit pe lume, o echipă specializată în neonatologie îi va acorda toată atenția de care are nevoie! Îl va spăla de reziduurile placentare,îi va desfunda orificiile, iar acolo unde se impune, bebelușul va fi ținut în incubator. Nu trebuie să vă faceți probleme dacă se va întampla acest lucru, incubatorul nu traumatizează bebelușul din punct de vedere termic, pentru că este obișnuit cu temperatura de aprox. 37 grade Celsius din burtica mamei. Temperatura mediului în care se naște este cu cel puțin 10 grade mai mică.

La naștere, bebelușul va fi supus unui examen clinic efectuat de unul din medicii Clinicii Novogyn cu specializare în neonatologie. Controlul nou-născutului se va face la intervale regulate, cântărindu-se și efectuându-i-se toaleta zilnică.

Nou-născuții beneficiază de vaccinări prin Programul Național de Vaccinare (Vaccinul Antihepatic B, respectiv Vaccinul BCG- Antituberculoză), precum și de testare auditivă . De asemenea investigațiile pentru fenilcetonurie si hipotiroidism sunt asigurate prin Programul Naţional de Screening Neonatal pentru Fenilcetonurie (PKU) şi Hipotiroidism (HTC).

Pentru nou-născuți, testarea auzului este complet nedureroasă, neinvazivă, întrucât este foarte importantă depistarea precoce a unei hipoacuzii. Cu cât deficiența de auz este depistată mai rapid cu atât tratamentul este mai eficient.

Secția de neonatalogie este prevazută cu saloane speciale dotate cu mobilier adecvat, dar și cu pereți vitrați, care permit aparţinătorilor urmărirea nou-născuților fără a intra în contact direct cu aceștia.

De asemenea, camera de supraveghere a secției de neonatologie este separată de salonul de neonatologie printr-un perete vitrat, care permite urmărirea directă a nou-născuţilor și a monitoarelor.

Secţia este dotată cu incubatoare moderne de ultimă generație Drager, mese de înfăşat încălzite, precum şi aparatură specifică reanimării nou-născutului (unde este cazul), monitoare multiparametri, lampă fototerapie și Bilibed.

Dorim să vă informăm că, întreaga echipa a Clinicii Novogyn respectă toate drepturile dumneavoastră şi ale copilului: dreptul de a fi informată în legatură cu starea dumneavoastră de sănătate şi a copilului, cu intervenţiile medicale, cu echipa medicală care le efectuează, cu alternativele pe care le aveți la dispoziţie, dreptul de a fi implicată în procesul de luare a deciziilor medicale în ceea ce vă privește pe dumneavoastră sau pe bebeluşul dumneavoastră. De asemenea, este dreptul copilului de a se bucura de cea mai bună stare de sănătate pe care o poate atinge, de a beneficia de serviciile medicale şi de recuperare necesare pentru asigurarea acestui drept.

Mai mult, veți primi sprijin teoretic şi practic în procesul de cunoaştere şi îngrijire a nou-născutului. În această etapă, în paralel cu procesul de creştere a bebeluşului, părinţii învaţă să-l îngrijească şi să recunoască semnele anumitor probleme specifice acestei grupe de vârstă.

Echipa medicală a secției de neonatologie a Clinicii Novogyn, asigură 24/24 preluarea nou-născutului de la sala de naştere, monitorizarea şi tratamentul nou-născuților, consilierea mamei şi suportul pentru îngrijirea nou-născutului sănătos aflat la rooming in, consilierea lactaţiei, precum şi îngrijirea şi supravegherea evoluţiei bebelușilor în perioada de recuperare sau creştere.