Externarea

Externarea se face în ziua stabilită de medicul curant, urmând ca pacienta să elibereze patul până la 12:00

La externare pacienta va primi:
  • Bilet de ieșire din spital în care sunt descrise punctat diagnosticul, tratamentul urmat, intervenția chirurgicală efectuată (acolo unde este cazul) precum și recomandările date de către medic
  • Concediul medical în conformitate cu legislaţia în vigoare, unde este cazul.
    În cazul nașterilor, părinții sunt absolut nevoiți să aducă de acasă hainele cu care copilul va fi îmbrăcat în momentul externării!

Este INTERZISĂ părăsirea Clinicii Novogyn cu hainele primite în momentul internării, atât în cazul pacientei care a născut sau s-a internat pentru o operație ginecologică (halat, cămașă de noapte, papuci de unică folosință, etc.), cât și al nou-născutului (body, căciuliță, pantaloni, bluziță, șosete, mănuși, scutece din pânză, etc.).

De asemenea, se INTERZICE însușirea oricărui bun din incinta Spitalului Privat de Obstetrică-Ginecologie Novogyn (cosmetice consumabile, prosoape, husă pătuț nou-născut, scutece, creme, biberoane din sticlă sau plastic, suzete, pături nou-născut, etc).

Pentru concediile medicale eliberate la externare, pacienta trebuie să prezinte adeverința de la locul de muncă, în care să fie menționate numărul zilelor de concediu medical efectuate în ultimele 12 luni.

Dacă sunteți posesoarea unei asigurări de sănătate private și doriți ca serviciile să fie acoperite de asigurare, informați Recepția despre acest lucru, pentru a vă putea furniza toate actele necesare (bilet de ieșire din spital/scrisoare medicală, decont materiale sanitare). Unele firme de asigurare solicită pacientei completarea unui formular privind serviciile medicale primite pe perioada spitalizării.