Internarea

În cadrul Novogyn – Spital Privat de Obstetrică-Ginecologie, internările se fac
  • În urma unei programări efectuate de medicul curant;
  • În regim de urgență, Novogyn având program de gardă non-stop;
Formalitățile de internare se efectuează la recepție!
Pacientele internate vor primi: cămăși de noapte, halat flotir, papuci de unică folosință, chilot de unică folosință, tampoane, prosoape, cosmetice consumabile (gel de duș, șampon, etc.) folosite exclusiv pe perioada spitalizării.
Pacientele trebuie să își aducă periuță și pastă de dinți, precum și cosmetice personale ( ex. deodorant, cremă de față, etc) Pentru nou-născuți se asigură: trusoul bebelușului – haine, scutece, creme, și alte produse de îngrijire pentru nou-născut folosite cât timp bebelușul se află în maternitate ! pentru externare este absolut necesar să aduceți de acasă haine ! nou-născutul nu va părăsi spitalul cu hainele puse la dispoziție de către clinica novogyn pe perioada internării!

Masa pacientelor se asigură în regim catering (trei mese principale + gustări), existând posibilitatea alegerii unui meniu vegetarian sau raw-vegan.
Acte necesare în momentul internării:
  • Act de identitate;
  • Pentru gravide este recomandat sa se prezinte cu dosarul de gravidă, care conține consulturile și investigațiile efectuate pe parcursul sarcinii;
  • Pentru pacientele care necesită Concediu Medical (altul decât concediul de lăuzie), trebuie să prezinte Adeverință de la locul de muncă cu specificarea numărului de zile de concediu medical pentru ultimele 12 luni; numarul de zile de spitalizare la Novogyn
În cadrul Clinicii Novogyn, se acceptă prezența unei persoane care să însoțească gravida în salonul pretravaliu (în general soțul sau mama pacientei), pentru susținerea moralului parturientei. În unele cazuri, la cerere, persoana poate fi înlocuită cu o doula. Prezența doulei este permisă doar în saloanele pretravaliu și nu în sala de nașteri. Prezența soțului este admisă și în sala de nașteri!

Update:

În contextul apariției riscului de îmbolnăvire cu COVID-19, în această perioada de pandemie, s-au impus următoarele măsuri necesare în scop preventiv:
  • prezența aparținătorilor este total restricționată, atât în sala de așteptare cât și pe secție;
  • purtarea măștii de protecție este obligatorie;
  • la internare, e necesar ca fiecare pacientă să se prezinte cu testul COVID-19 PCR, Negativ.

Mențiuni:

Nou-născuții beneficiază de vaccinări prin Programul Național de Vaccinare (Vaccinul Antihepatic B, respectiv Vaccinul BCG- Antituberculoză), precum și de testare auditivă . De asemenea investigațiile pentru fenilcetonurie si hipotiroidism sunt asigurate prin Programul Naţional de Screening Neonatal pentru Fenilcetonurie (PKU) şi Hipotiroidism (HTC). Opțional și contra-cost (400 RON), se poate opta pentru investigarea amănunțită a nou-născutului, printr-un screening metabolic lărgit, pentru depistarea a peste 40 de afecțiuni (cele mai frecvente). De asemenea, se poate opta pentru administrarea Imunglobulinei Anti Rh, în situația în care se impune, achitându-se contravaloarea acesteia.