Secția ginecologie

Spitalul Novogyn are un profil de obstetrică – ginecologie fiind structurat pe necesităţile acestei specialităţi.
Astfel în cadrul spitalului sunt prezente: Recepţia cu punct de recoltare a analizelor medicale, Ambulatorul de specialitate, Secţia obstetrică – ginecologie, Blocul operator, Secţia ginecologie, Secţia ATI, Secţia neonatologie.

Ginecologia este o specialitate care se ocupă cu bolile sistemului reproductiv feminin (uter, vagin, ovare). Spitalul privat de obstetrică-ginecologie Novogyn pune la dispoziția pacientelor o paletă largă de investigații diagnostice în specialitatea ginecologie: analize de laborator, ecografie endovaginala si abdominala, colposcopie. Examenul citologic vaginal este examenul de bază în screeningul cancerului de col, unul dintre cel mai frecvent cancer din rândul populației feminine.

De altfel, secția de ginecologie este destinată pacientelor operate, cuprinzând saloane cu unu sau două paturi, fiecare cu grup sanitar propriu.

Consultația și ecografia ginecologică. Când e bine să le faci?

Consultația ginecologică este un pas obligatoriu în existența femeii. Vizita la medicul ginecolog va însemna, în general, un examen al pelvisului, recoltarea pentru testul Babes-Papanicolau și analiza secreției, acolo unde este cazul.

Consultația, respectiv ecografia ginecologică se recomandă a fi efectuate cel puțin o dată pe an sau de câte ori apar situații neplăcute – sângerări menstruale anormale, sângerări intermenstruale sau după contact sexual, absența menstruatiei, secreții vaginale neplăcute însoțite de disconfort local, dureri pelvi-abdominale etc. Echipa medicală a Clincii Novogyn dorește să vă aducă la cunoștință că este greșită ideea de a merge la ginecolog doar atunci când apar simptomele unei îmbolnăviri sau când apare o sarcină. Examenul medical periodic poate descoperi din timp diverse situații anormale.