GDPR

Protecția datelor cu caracter personal

Ce este GDPR și ce înseamnă pentru tine?

GDPR (General Data Protection Regulation) este un subiect dezbătut intens în cadrul firmelor, pentru că, începând cu data de 25 mai 2018, intră în vigoare Regulamentul 2016/679/UE privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date va fi aplicat de toate statele Uniunii Europene.

Toate organizațiile – guvernamentale, non-profit sau care oferă bunuri și servicii in UE sau care colectează și analizează date cu privire la rezidenții UE, trebuie să protejeze datele personale – oriunde ar fi transmise, prelucrate sau stocate.

Clinica Novogyn se aliniază prevederilor Regulamentului 2016/679/UE, care îți oferă mai multe avantaje și drepturi: confidențialitate, transparență, securitate și conformitate.

CE DATE PRELUCRAM, IN CE SCOP, PENTRU CE TERMEN, IN CE TEMEI?


In toate situatiile, vom incerca sa respectam cele sapte principii ale prelucrarii datelor cu caracter personal: legalitatea, corectitudinea si transparenta; limitarea la scopul specific; minimizarea datelor; acuratetea datelor; limitarea stocarii; integritate si confidentialitate; responsabilitate.

(i) pagina de contact
Daca doriti sa ne transmiteti un mesaj utilizand pagina noastra de contact, va vom solicita informatii precum: nume si prenume, e-mail.

Intrucat pagina de contact va pune la dispozitie un camp prin care ne puteti trimite mesajul dvs., vom prelucra orice alte date cu caracter personal pe care dvs., in mod voluntar le veti introduce acolo.
Datele dvs. personale vor fi folosite pentru a raspunde mesajului transmis de catre dvs. sau pentru a face orice alte demersuri pe care ni le-ati solicitat.

(ii) cariere
Daca doriti sa ne transmiteti CV-ul dvs. si veti utiliza sectiunea cariere, va vom prelucra date precum: nume si prenume, email, telefon, pozitia pe care o vizati in cadrul Novogyn, datele din cuprinsul CV-ului dvs. (care pot fi, potrivit optiunii dvs.: poza, adresa, sex, stare familiala, educatie, experienta profesionala, hobbi-uri etc.), precum si orice informatii pe care doriti sa le includeti in campul de mesaj.
Vom prelucra aceste date exclusiv in scopul derularii procesului de recrutare, insa nu garantam faptul ca CV-ul dumneavoastra va intra intotdeauna intr-un asemenea proces, Novogyn avand libertatea de a face o selectie a tuturor CV-urilor pe care le primeste.

(iii) Concursuri
Daca veti dori sa participati la unul dintre concursurile pe care le organizam, vom prelucra date precum: numele si prenumele, telefonul, judetul, data probabila a nasterii, maternitatea, e-mailul.
Datele vor fi prelucrate doar in scopul derularii concursului si desemnarii castigatorilor si doar pe perioada derularii concursului la care v-ati inscris, iar dupa aceasta perioada vor fi stocate atata timp cat va fi necesar pentru exercitarea sau apararea unui drept in instanta sau in scopuri financiar-contabile.
Intrucat comunicarile dintre noi au loc prin intermediul unui web-site, vom putea prelucra si date precum: adresa IP, tip browser folosit sau tip-ul device-ului folosit.

(iv) telefonic
In masura in care ne veti contacta telefonic, vom prelucra numele si prenumele dumneavoastra si nr. de telefon, iar daca sunteti deja pacientul nostru si ne solicitati informatii cu privire la serviciile medicale/ analizele de care ati beneficiat, va vom solicita informatii suplimentare de identificare pentru a ne asigura ca nu divulgam astfel de informatii unor terte persoane, ci doar pacientului nostru.
Convorbirile telefonice nu sunt, in principiu, inregistrate, dar daca o vom face, va vom informa in acest sens, la inceputul conversatiei noastre, continuarea acelei convorbiri urmand a reprezenta acceptul dumneavoastra. Scopul unei eventuale inregistrari este de a verifica orice posibile incidente cu privire la divulgarea de informatii catre persoane neautorizate, aceste inregistrari urmand a fi pastrate in acest scop doar pentru perioada necesara acestor verificari si doar in situatia unui incident, pana la data solutionarii acestuia.
Daca am stabilit o programare sau ne-ati solicitat sa va transmitem un mesaj scris ulterior convorbirii telefonice, vom folosi datele dumneavoastra de contact pentru a va raspunde.

TEMEIUL JURIDIC AL PRELUCRARII


Datele dumneavoastra sunt prelucrate in temeiul consimtamantul dumneavoastra pe care il veti putea retrage oricand.


MASURI DE SECURITATE


In toate situatiile, va rugam sa limitati la minimum transmiterea de date sensibile, precum date de sanatate, date din actele de stare civila, date genetice in curpinsul mesajelor intrucat nu ne sunt necesare la acest prim contact. Daca veti dori sa ni le transmiteti direct pe adresa noastra de email receptie@novogyn.ro, va rugam sa le introduceti intr-un document pe care sa il parolati inainte sa ni-l trimiteti, urmand ca parola sa ne-o comunicati telefonic sau in alt mod, dar nu pe email.
De asemenea, in masura in care transmiteti date personale apartinand altor persoane, va rugam sa va asigurati ca aveti consimtamantul acelor persoane pentru a ne transmite datele acestora.
Nu vom raspunde pentru incidentele de securitate sau sesizarile care vor aparea ca urmare a nerespectarii de catre dumneavoastra a recomandarilor noastre sau pentru neluarea de catre dumneavoastra a altor masuri de protectie a datelor dumneavoastra.
Va putem asigura doar de faptul ca, odata ajunse la noi, datele dumneavoastra sunt protejate impotriva distrugerii, pierderii, modificarii, divulgarii sau accesului neautorizat, accidentale sau ilegale, prin asigurarea securitatii sistemelor informatice, asumarea de catre salariati de obligatii de confidentialitate, realizarea de verificari periodice privind modul in care sunt respectate masurile tehnice si organizatorice pe care le-am implementat.
Web-site-ul nostru este securizat prin conditiile de securitate specifice companiei care gazduieste site-ul Novogyn, BABOON SRL.

DESTINATARII DATELOR?

(i) Datele furnizate prin pagina de contact, cariere sau telefonic
La datele pe care ni le veti furniza prin intermediului web-site-ului nostru, vor avea acces doar salariatii nostri si in mod incidental, furnizorii nostri de servicii IT.
Daca va fi necesara transmiterea datelor dumneavoastra catre terte persoane, ne vom asigura in toate cazurile ca aceasta se va face doar in scopuri strict necesare, legitime, cu acordul dumneavoastra, daca este necesar.
In masura in care vom incheia cu dumneavoastra un contract, veti primi toate informatiile despre modul in care vom prelucra datele dvs. cu caracter personal.

(ii) Datele furnizate pentru concursuri, evenimente
Datele pe care ni le veti furniza in cazul in care participati la concursuri organizate de catre noi sau la evenimente organizate de noi, vor putea fi transmise catre alte societati care ofera servicii conexe derularii concursurilor/evenimentolor, precum platforme de extragere a castigatorilor, firme de curierat pentru livrarea premiilor, organizatorii parteneri ai concursurilor si care pot actiona, fie in calitate de imputerniciti ai nostri, fie in calitate de operatori de date.

CE DREPTURI AVETI?


In calitate de persoana ale carei date cu caracter personal sunt prelucrate de catre Novogyn, beneficiati de urmatoarele drepturi conferite de legislatia in domeniul protectiei datelor:

(i) art. 15 din GDPR: dreptul de acces la date si care presupune dreptul de a obtine o confirmare din partea noastra ca prelucram datele ce va apartin, precum si informatii cu privire la: scopul prelucrarii, categoriile de date prelucrate, destinatarii acestora, perioada de stocare a acestora, existenta dreptului de a ne solicita rectificarea sau stergerea Datelor, restrictionarea prelucrarii sau a dreptului de opozitie, a dreptului de a depune o plangere in fata unei autoritati de supraveghere, daca exista un proces decizional automatizat, respectiv daca sunt luate decizii doar ca urmare a prelucrarii automate de date, daca datele sunt transferate catre tari terte si ce garantii au fost implementate de catre noi pentru a se asigura securitatea datelor transferate (art. 15 din GDPR);

(ii) art. 16 din GDPR: de a ne solicita rectificarea, fara intarzieri nejustificate, a datelor care nu mai corespund situatiei actuale; vom derula periodic actiuni de actualizare a bazelor de date, situatie in care veti putea primi solicitari in acest sens. Insa, va rugam ca si dumneavoastra sa ne contactati imediat ce datele pe care ni le-ati trimis s-au modificat pentru a face actualizarile necesare.

(iii) art. 17 din GDPR: de a va retrage consimtamantul pe care ni l-ati acordat pentru prelucrarea datelor si de a solicita stergerea acestora, cu mentiunea ca retragerea consimtamantului nu va afectata legalitatea prelucrarii efectuata pe baza acestui consimtamant, inainte de retragerea lui de catre dumneavoastra;

(iv) art. 18 si 21 din GDPR: de a va opune prelucrarii si de a solicita restrictionarea prelucrarii pana la efectuarea rectificarii datelor sau, in masura in care va opuneti prelucrarii, pana la momentul solutionarii acestei cereri;

(v) art. 20 din GDPR: dreptul la portabilitatea datelor.

(vi) dreptul de a va adresa cu o plangere catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu sediul in B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania; anspdcp@dataprotection.ro; Telefon: +40.318.059.211 /+40.318.059.212; Fax: +40.318.059.602; http://www.dataprotection.ro/?page=contact

CUM NE GASITI?


Pentru exercitarea drepturilor dumneavoastra, pentru transmiterea de orice mesaje, sesizari, puteti contacta responsabilul nostru cu protectia datelor la adresa de email: receptie@novogyn.ro sau la adresa sediului nostru pe care o gasiti in pagina „contact”.
Va vom raspunde in cel mai scurt timp, dar nu mai tarziu de 30 de zile de la primirea mesajului dumneavoastra.

 
Măsurile luate pentru asigurarea securităţii prelucrării datelor cu caracter personal

SC NOVOGYNPRO SRL (CLINICA NOVOGYN) garantează securitatea şi confidenţialitatea datelor găzduite şi transmise prin sistemul său informatic dar nu îşi asumă responsabilitatea pentru pierderile de informaţii cauzate de orice defecţiuni sau erori ale softului cu care este dotat şi care este furnizat de firme terţe producătoare de programe de calculator.

Deşi SC NOVOGYNPRO SRL (CLINICA NOVOGYN) a luat măsuri de securitate pentru a preveni pierderea datelor, utilizarea incorectă sau necorespunzătoare şi accesul neautorizat, nu se poate garanta securitatea absolută a datelor transferate pe internet.

SC NOVOGYNPRO SRL (CLINICA NOVOGYN) nu vinde, nu închiriază, nu transferă date personale identificabile nimănui.

SC NOVOGYNPRO SRL (CLINICA NOVOGYN) poate să trimită date personale identificabile despre dumneavoastră către alte companii sau persoane, numai în următoarele cazuri:

  • avem consimţământul dumneavoastră pentru a oferi aceste date;
  • este necesară furnizarea datelor dumneavoastră personale către Ministerul Sanatatii, Directia de Sanatate Publica, Institutul de Statistică;
  • în cazul în care răspundem la citaţii, ordine ale instanţelor de judecată, acţiuni legale sau oricărei cereri legitime a autorităţilor

Serverele pe care website-ul este găzduit sunt protejate de acces fizic şi la distanţă limitat, fiind instalate în incinte adecvate tehnic şi din punct de vedere al securităţii. Depunem toate eforturile rezonabile, justificate comercial pentru a proteja datele cu caracter personal colectate, analizăm noile tehnologii în domeniu şi, atunci şi dacă este cazul, le aplicăm în vederea upgrade-ului sistemelor noastre de securitate.

Declarația de consimțământ

Confidențialitatea ta este pe primul loc, de aceea te rugăm să ne contactezi cu încredere pentru a îți răspunde la toate întrebările.

Pentru a putea fi în continuare pacient al Clinicii Novogyn este necesară semnarea unui Consimțământ cu privire la prelucrarea datelor și transmiterea acestora către laboratoarele care efectueaza analize medicale, precum și către diferite Instituții ale Statului (CAS, DSP etc). Acest consimțământ se completează în Recepția Clinicii Novogyn.

De asemenea pentru a putea primi rezultatele analizelor prin e-mail, de acum vom putea aplica această procedură de lucru și în cazul tău, numai după semnarea acestui consimțământ.

Dorim să vă informăm că datele cu caracter personal ale pacienților Novogyn pe care le prelucrăm, sunt în conformitate cu prevederile Legii nr. 95/ 2006, republicată, a Legii nr. 46/ 2003 privind drepturile pacientului.no