Secția ATI

Spitalul Novogyn are un profil de obstetrică – ginecologie fiind structurat pe necesităţile acestei specialităţi.
Astfel în cadrul spitalului sunt prezente: Recepţia cu punct de recoltare a analizelor medicale, Ambulatorul de specialitate, Secţia obstetrică – ginecologie, Blocul operator, Secţia ginecologie, Secţia ATI, Secţia neonatologie.
OBSTETRICĂ:

Echipa de anestezie a Clinicii Novogyn are ca obiectiv principal îndepărtarea necunoscutului și a durerii, în condiții de maximă siguranță pentru tine și copilul tău. Examenul preanestezic este conceput tocmai pentru a face cunoștință cu practica anestezică a spitalului, informarea asupra opțiunilor anestezice posibile și a modului de desfășurare a tehnicii anestezice propriu-zise. Îți explicăm și îți răspundem pe larg la toate întrebările astfel încât să treci cu încredere și curaj peste această experiență.

Pentru confortul și mai ales siguranța dumneavoastră, în spital există în permanență un medic anestezist cu calificare înaltă, cu experiență în domeniul obstetrical, domeniu special, cu provocări și particularități deosebite. În perioda imediat postpartum veți fi atent supravegheată de personalul din Terapie Intensivă / Postoperator care vă va ajuta să depașiți fără durere și cu maxim de confort acest interval. Deoarece fiecare intervenție chirurgicală, în funcție de complexitate, necesită o anumită tehnică de anestezice, echipa de anestezie adaptatează dupa caz tipul de anestezie. Practicăm diferite tipuri de anestezie (de la anestezie generală, anestezie spinală, anestezie epidurală până la cea combinată, cu durată de acțiune de la minute la ore). Spitalul este aprovizionat cu medicamente al căror efect este rapid reversibil, astfel încât recuperarea din anestezie poate fi mai rapidă, cu efecte reziduale mai reduse, mobilizare mai precoce și eventual externare mai rapidă.

GINECOLOGIE:

Fiecare intervenție chirurgicală, în funcție de complexitate necesită o anumită tehnică de anestezice. De aceea echipa de anestezie adaptateaza dupa caz tipul de anestezie. Practicam diferite tipuri de anestezie. În perioada postoperatorie există o atenție deosebită pentru combaterea durerii sau a oricărui alt disconfort apărut.

Această secție este dotată conform prevederilor Organizației Mondiale a Sănătății, cuprinzând saloane special dotate cu paturi multifuncționale și aparaturi ce permit monitorizarea complexă a pacientelor.

Camera de supraveghere ATI este separată de salonul de terapie intensivă printr-un perete vitrat, care permite contactul vizual și o monitorizare permanentă a pacientelor operate de către medici și asistente.