Vizitatori la maternitate

Ca urmare a măsurilor instituite de către Ministerul Sănătății pentru limitarea răspândirii cazurilor de Coronavirus, conform Hotărârii nr 24/14.05.2020, se menține interdicția de acces a aparținătorilor / vizitatorilor în unitățile medicale.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

Nașterea este un eveniment deosebit în viața unei familii, astfel toți cei apropiați își doresc să fie alături de proaspăta mămică, să admire bebeluşul mult aşteptat și să le ureze gânduri bune.

Cei care doresc să viziteze bebeluşul şi proaspăta mămică la maternitatea Novogyn, pot face acest lucru zilnic pe perioada internării, după următorul program:

ZiuaOra
Luni – Duminica11:00 – 13:00
16:00 – 21:00

Înainte de a intra în maternitate, vizitatorii îmbracă halate şi papuci de unică folosinţă şi folosesc gelul dezinfectant pentru mâini, existent la intrarea în fiecare salon. Dacă este cazul, vizitatorii primesc şi mască de protecţie. Toate aceste reguli asigură o maximă igienă şi previn infecţiile la care sunt expuşi mama şi copilul, care au o foarte scăzută rezistenţă a organismului în această perioadă.

Vizitatorii se notează în registrul special destinat celor care fac o vizită, specificând ora la care intră în Clinică, respectiv ora la care părăsesc spitalul. Pentru că bebeluşii sunt foarte sensibili şi susceptibili la infecţii, vizitatorii răciţi (cu roşu în gât, febră, strănut), cei cu diaree, vărsături sau alte boli infecţioase sunt rugaţi să NU viziteze nou-născutul.

Nu este necesar să aduceți în maternitate alimente sau băuturi. Alimentaţia pacientelor este asigurată de către Clinica Novogyn, în funcţie de necesităţile lor medicale şi de preferinţe. De asemenea, nu este permis ca mămicile să ţină în rezerve flori naturale, acestea vor fi păstrate pe holul Clinicii.

Nu uitaţi că proaspăta mămică şi bebeluşul sunt obosiţi după naştere. Programaţi împreună cu rudele şi prietenii vizitele la maternitate astfel încât să nu fie prea dese şi prea solicitante (nu se admit mai mult de 2 vizitatori în același timp, pentru o pacientă). Ţineţi cont şi de programul celorlalte paciente şi al personalului medical.

Copiii cu vârsta sub 6 ani NU vor avea acces pe secția de obstetrică-ginecologie, respectiv neonatologie și terapie intensivă conform regulamentului impus de Clinica Novogyn, cu excepţia fraţilor nou-născutului.

Pentru diminuarea riscului infecțios si epidemiologic al mediului spitalicesc vă recomandăm ca doar doi vizitatori să intre în același timp în rezervă!