Viitoarele mămici se gândesc zâmbind, începând cu al treilea trimestru de sarcină, că peste 90 de zile vor strânge la piept puiul lor nou-născut.
Luna a 7-a de sarcină: Începând cu această lună, bebelușul dumneavoastră cântărește peste 1 kg. Acesta continuă să crească, spațiul din uter se limitează, devine din ce în ce mai strâmt, limitându-i mișcările care încep să fie tot mai puțin frecvente. Din fericire, micuțul doarme aproape tot timpul. Copilul începe să învețe și să memoreze.
Luna a 8-a de sarcină: Începând cu săptămânile 31-32 de sarcină, profilul și fața bebelușului devin vizibile la ecografie, uneori sunt profund asemănătoare cu trăsăturile mamei sau ale tatălui său. Rinichii și ficatul lucrează, organismul copilului fiind aproape capabil să trăiască în afara corpului dumneavoastră. La sfârșitul acestei luni, copilul va cântări aproape 2,4 kg și va măsura aprox 46 cm, fiind de mărimea unui pepene galben de mărime medie.
Luna a 9-a de sarcină: În pântecele dumneavoastră ”locuiește” acum un pui de om bine format. Organele lui pot funcționa singure. Pentru a se pregăti de naștere, cu câteva săptămâni înainte ca travaliul să înceapă, cei mai mulți copii se așează într-o poziție care să le permită să iasă din canalul de naștere mai întâi cu capul. Totuși, nu se întâmplă întotdeauna acest lucru și fesele sau picioarele copilului ar putea fi poziționate primele. Aceasta este o prezentație pelviană a fătului și apare aproximativ la 1 din 25 de nou-născuți la termen. Pentru această poziție se poate recomanda operația cezariană.