Ambulator

Spitalul Novogyn are un profil de obstetrică – ginecologie fiind structurat pe necesităţile acestei specialităţi.
Astfel în cadrul spitalului sunt prezente: Recepţia cu punct de recoltare a analizelor medicale, Ambulatorul de specialitate, Secţia obstetrică – ginecologie, Blocul operator, Secţia ginecologie, Secţia ATI, Secţia neonatologie.

Ambultoriul este situat la parterul clinicii fiind prevăzut cu o zonă de recepție spațioasă și primitoare pentru paciente, precum și cu o încăpere distinctă pentru recoltarea probelor biologice.

Pentru a fi mereu la dispoziția pacientului, dispunem de patru cabinete, dintre care două sunt dotate cu ecografe ultraperformante Voluson E8 de ultima generatie, respectiv Voluson 730 Expert, la care se pot efectua cu acuratețe ecografii morfologice, precum și ecografie vaginală 2D, ecografie 3D, 4D, Doppler. Celelalte cabinete sunt destinate investigării colului (videocolposcopie), cardiotocografiei, tratamentul sterilității (inseminare), diatermocoagulare.

Tot în sistem ambulator, clinica dispune de o sală pentru mici intervenții (întrerupere de sarcină la cerere, biopsie cervicală sau endometrială, culdocenteza), cu salon aferent pentru spitalizarea de zi.

În cadrul ambulatorului, se efectuează recoltări de sânge pentru diverse analize, inclusiv Dublu sau Triplu Test, chiar și cel mai modern test screening genetic prenatal – Nifty, Clinica Novogyn având contracte de colaborare cu diferite laboratoare din Cluj-Napoca